Izveštaj ZZJZ “Timok” o broju obolelih od koronavirusa

Zavod za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru objavio je izveštaj o toku pandemije izazvane virusom Covid-19 a sve podatke sa područja Zaječarskog i Borskog okruga možete videti u nastavku:

Na teritoriji opštine Bor, od početka pandemije Korona virusa do 16. aprila, testirano je 322 lica od kojih je 73 pozitivno a 173 negativno na COVID-19. Za 76 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Broj lica koja su stavljena pod zdravstveni nadzor, putnici u međunarodnom saobraćaju, u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Bor je 226, kontakti sa potvrđenim slučajem 217.

Na teritoriji opštine Negotin, od početka pandemije Korona virusa testirano je 100 lica od kojih je 5 pozitivno a 73 negativno na COVID-19. Za 22 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor, putnici u međunarodnom saobraćaju, u ZJZ „Timok“ Zaječar ize ove opštine 231, kontakti sa potvrđenim slučajem 36.

U opštini Kladovo, od početka pandemije Korona virusa do testirano je 109 lica od kojih je 13 pozitivno a 68 negativno. Za 28 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor, putnici u međunarodnom saobraćaju, u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Kladovo 103, kontakti sa potvrđenim slučajem 48. Jedna osoba je preminula od posledica izazvanih Covidom-19.

Na teritoriji opštine Majdanpek, od početka pandemije Korona virusa testirano je 26 lica od kojih je 1 pozitivno a 18 negativno na COVID-19. Za 7 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor, putnici u međunarodnom saobraćaju, u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Majdanpek 57, kontakti sa potvrđenim slučajem 18. Nema podataka o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije Korona virusa testirano je 159 lica od kojih je 26 pozitivno a 116 negativno. Za 17 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor, putnici u međunarodnom saobraćaju 384, kontakti sa potvrđenim slučajem 127. Nema podataka o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Knjaževac, od početka pandemije Korona virusa testirano 110 lica od kojih je 19 pozitivno a 51 negativno. Za 40 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor,putnici u međunarodnom saobraćaju 78, kontakti sa potvrđenim slučajem 51. Nema podataka o preminulim osobama.

U opštini Boljevac, od početka pandemije testirano 79 lica od kojih je 16 pozitivno a 42 negativno, za 21 lice rezultati testiranja nisu završeni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor, putnici u međunarodnom saobraćaju 41, kontakti sa potvrđenim slučajem 81. Takođe nema podataka o preminulima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *