Grad Bor: 19 novozaraženih korona virusom

Prema podacima Ministarstva zdravlja, na dan 16. april 2020. godine registrovano je 19 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora. Do sada, ukupan broj obolelih osoba na području grada je 69, od kojih je jedan izlečen, dok se u samoizolaciji nalazi 301 osoba.

Sa teritorije grada Bora ukupno je testirano 287 osoba, od čega čekamo rezultate za 118 osoba. Među testiranim ima 22 dece, od čega je devetoro dece pozitivno na prisustvo virusa korona.

“Vreme je da postanemo svesni ozbiljnosti situacije na teritoriji našeg grada. Borba sa virusom korona traje, lokalna transmisija virusa uveliko je u toku. O stanju na teritoriji grada obavešteno je ministarstvo i svi u sistemu, a siguran sam da ćemo, kao i do sada, uz dobar rad direktora naših zdravstvenih ustanova pre svega, i u narednom periodu na vreme reagovati u borbi protiv virusa korona. Bez imalo zadrške moramo kritikovati sve koji pokazuju neodgovornost u ovoj situaciji. Ovde se radi o bezbednosti svih nas i to nam mora biti na prvom mestu. Nije vreme za druženje, nije vreme za neodgovornost, bitno je da svako od nas shvati da virus nije šala. Neće nam pomoći ni jedan doktor, ako se mi ponašamo neodgovorno.”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Grad nastavlja, a aktivnosti će se maksimalno pojačati kada se radi o povećanju bezbednosti svih naših sugrađana, pre svega biće pojačana dezinfekcija, ali i kontrola nošenja zaštitne opreme i poštovanja svih propisanih mera.
“Cilj je da se zaštite svi građani i njihovi životi, a odgovornost potiče prvenstveno od nas samih”, dodao je Milikić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.