U Zaječaru novih šest lica pozitivnih na Covid 19

Zbog informacija objavljenih u pojedinim medijima, o NAGLOM skoku inficiranih virusom covid-19 u Zaječaru (čak 59) komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić, obaveštava javnost o sledećim činjenicama:

– U Zaječaru su do juče (13.4) testirane ukupno 142 osobe od strane jedine ovlašćene institucije, ZZJZ “Timok”, a sa područja grada Zaječara;

– zaključno sa rezultatima pristiglim danas, a za uzorke obrađene na Institutu “Torlak”, ukupan broj potvrđenih uzoraka na prisustvo virusa covid-19 je 25, što je porast broja inficiranih od šest (6) osoba.

– negativan rezultat je kod 90 (od 142) testirane osobe.

– u obradi se nalazi još 27 (od 142) uzoraka.

Očito da su informacije koje pojedini mediji objavjuju, pozivajući se na sajt covid-19, podaci o građanima koji imaju prebivalište (boravište) u Zaječaru ali ne žive u našem gradu ili su testirani u nekom centru van teritorije Zaječarskog i Borskog okruga (za koje je nadležan jedino ZZJZ “Timok”).
Ti naši građani, ulaze naravno u ukupnu cifru inficiranih virusom u Srbiji ali se nikako ne mogu voditi u zvaničnoj statistici obolelih u Zaječaru.

VEROVATNO, bez obzira ne ove ne toliko alarmantne podatke, DA JE SADA SVIMA JASNO ZAŠTO MOLIMO, APELUJEMO I KAŽNJAVAMO ONE KOJI POKAZUJU EKSTREMNO IGNORISANJE SVIH PROPISANIH MERA! – navodi se na fb profilu gradonačelnika Boška Ničića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *