U Boru ukupno 50 obolelih od Covida 19, jedan izlečen, 315 u samoizolaciji

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na dan 14. april 2020. godine, registrovano je 13 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora.

Do sada, ukupan broj obolelih osoba na području grada je 50, od kojih je jedan izlečen, dok se u samoizolaciji nalazi 315 osoba.

Na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno se nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus ustanovljen, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni su na dalje lečenje u Niš.

U prethodna tri dana sa teritorije grada Bora testirano je oko 116 građana, a javnost će o rezultatima testiranja biti obaveštena po prispeću istih.

“Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim krugovima. Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni jer jedino čuvanjem sebe možete da zaštitite svoje najbliže”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Grad Bor apeluje na građane da budu odgovorni i striktno se pridržavaju preporuka nadležnih institucija i mera koje je propisala lokalna samouprava. Neophodno je izbegavanje direktnog kontakta, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i da sprovode propisane mere dezinfekcije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *