Bor: Prvi pacijent sa teritorije grada izlečen od ukupno 37 registrovanih slučajeva infekcije

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je izlečen prvi pacijent sa teritorije grada Bora kod koga je ustanovljen virus korona.  Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na današnji dan, 12. april, na teritoriji grada Bora potvrđena su dva nova slučaja virusa korona.

U Boru je do danas registrovano 37 slučajeva infekcije virusom korona od kojih je jedan izlečen, dok je 440 osoba u samoizolaciji.

Na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno se nalazi 14 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a svi pacijenti kod kojih je virus ustanovljen, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni su na dalje lečenje.

U prethodna tri dana sa teritorije grada Bora testirano je oko 60 građana, među kojima i sedmoro dece, a javnost će o rezultatima testiranja biti obaveštena po prispeću istih.

Grad Bor još jednom apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju svih mera koje je propisala Vlada RS i gradski Štab za vanredne situacije, da shvate ozbiljnost situacije i pridržavaju se svih propisanih mera.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *