U Zaječaru do sada ukupno 28 inficiranih na Covid 19

Štab za vanredne situacije grada Zaječara obavešten je sinoć da su stigli rezultati za devetoro, od dvanaestoro testiranih građana Zaječara na infekciju Covidom 19.
Nažalost, za razliku od prethodnog testiranja, troje je pozitivno na koronavirus, dok se za troje još čekaju rezultati. Tako je do sada ukupno 28 inficiranih osoba sa teritorije Grada Zaječara.

Svi pozitivni, po novom protokolu, biće hospitalizovani u bolnicima ili u covid centru hale “Čair” u Nišu, zavisno od kliničke slike.

Grad Zaječar, zbog potencijalne mogućnosti da oba roditelja budu pozitivna, počinje pripreme za formiranje “SOS obdaništa”, najavio je komandant Štaba i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Tako bi vaspitačice, koje su inače na plaćenom odsustvu i u pripravnosti, ovu decu čiji su roditelji privremeno smešteni na lečenje, a o njima nema ko da brine, negovale i čuvale, u smenama 24 sata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *