U Negotinu bez novih slučajeva pozitivnih na Covid 19

U opštini Negotin od početka vanrednog stanja do danas,  testirano je ukupno 27 lica a dve osobe su pozitivne na korona virus i jedan uzorak je u radu. 

„Ekipe Zdravstvenog centra u Negotinu edukovane za uzorkovanje počele su sa radom. Prvo su uzeti uzorci od medicinskog osoblja koji su imali kontakte sa dve osobe pozitivne na virus korona, od lekara koji je bio u kontaktu sa članom porodice koji se vratio iz inostranstva, dva pacijenta sa Odeljenja pneumoftizologije i jednog policijskog službenika, i možemo reći da od 20 testiranih niko nije pozitivan, što je lepa vest. Bolesnik koji se nalazi u Nišu je u dobrom stanju, čeka se još jedan kontrolni uzorak i ukoliko bude negativan pustiće je kući a obolela osoba koja se nalazi u Beogradu u KBC Zvezdara je sada u boljem stanju i nadamo se da će oboje, ovo što se kaže pregrmeti, i da neće biti daljih problema. Testiranje je nastavljeno uzimanjem uzoraka od deset osoba koliko će biti urađeno  a uzorci se prosleđuju Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru. Od 27 lica testiranih sa teritorije naše opštine samo dvoje je pozitivno, ostali su negativni što nas raduje. Nadamo se da će svest našeg stanovništva i dalje biti na visokom nivou, borba još traje i treba da budemo još disciplinovaniji u naredne dve nedelje, da bismo imali što manje pozitivnih slučajeva, ako je ikako moguće da ih više i ne bude. Samo disciplina i ništa drugo“, izjavio je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i ujedno zahvalio Republici Srbiji na mobilnom respiratoru koji je dopremljen negotinskom Zdravstvenom centru. Mobilni respirator je važan u transportu teških pacijenata do tercijalnih zdravstvenih ustanova u Nišu i Beogradu.

Predsednik Veličković je uputio apel građanima da vode računa o svom zdravlju i poštuju sve mere zaštite a pri pojavi prvih simptoma, kašlja, malaksalosti, bola u grudima ili temperature, da se obavezno se jave lekaru. Trijažni punktovi se nalaze ispred ambulante za respiratorne infekcije, ambulante za akutna stanja za pacijente sa drugom simptomatologijom i ispred Hitne službe ZC Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *