Broj obolelih od korona virusa u Boru povećan na 32

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, na dan 9. april, na teritoriji grada Bora, registrovana su još 26 slučaja virusa korona, čime je broj obolelih povećan na 32, navodi se na sajtu Grada Bora.

Sa teritorije grada Bora testirano je 57 osoba, a stigli su rezultati za 48 osoba od kojih je 26 pozitivno na virus kovid 19.

U skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, svi pacijenti će biti upućeni na dalje lečenje u medicinske ustanove u Nišu.

U toku jučerašnjeg dana uzeti su uzorci još 15 osoba, a rezultati testiranja očekuju se danas.

“Ovo je težak dan za naš grad, najteži dan za mene od kako obavljam funkciju gradonačelnika. Naglašavam da je od krucijalne važnosti za sve nas da se strogo pridržavamo svih propisanim mera zaštite kako bismo sprečili širenje virusa. Kao što pokazuju rezultati testiranja, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija, i svako od nas je u sistemu odgovornosti dužan da se pridržava svih mera koje je propisala Vlada RS i gradski Štab za vanredne situacije. Molim sve građane da shvate ozbiljnost situacije, da se pridržavaju preporuka i uputstava nadležnih, da drže odstojanje od dva metra u kontaktu sa drugim osobama, da ograniče izlaske iz domova, osim u hitnim slučajevima i da redovno vode računa o higijeni”, rekao je sinoć na hitnoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *