Voće i povrće zaječarskih poljoprivrednih proizvođača uskoro u lokalnim trgovinama

Štab za vanredne situacije grada Zaječara, Regionalna privredna komora Zaječar i PSSS “Agroznanje“ Zaječar organizovali su juče u velikoj sali Skupštine grada zajednički sastanak u cilju olakšavanja registrovanim poljoprivrednim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na lokalnom tržištu, s obzirom na situaciju izazvanu širenjem zaraze korona virusom.

Cilj sastanka je bio da se povežu lokalne trgovine i proizvođači hrane.

Na sastanku se moglo čuti da se u situaciji kada je na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za vanredne situacije grada Zaječara zatvorena zelena pijaca, lokalni poljoprivredni proizvođači suočavaju sa ograničenim mogućnostima za plasman svojih proizvoda.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podržalo je ovakvu inicijativu u povezivanju poljoprivrednika i trgovina koje bi za rezultat imalo olakšani plasman poljoprivrednih proizvoda i bolje snabdevanje građana u uslovima vanrednog stanja.

Pomenutom skupu prisustvovali su predstavnici grada Zaječara, RPK Zaječar, PSSS Zaječar, trgovine “Tekijanka”, “Beli Dren”, “Zvezda”, “Nikolas” i “Daratela” i sedam proizvođača voća i povrća iz Grljana, Velikog Izvora i Zaječara.

Razgovaralo se o vrstama povrća i voća koje mogu biti u ponudi u našim trgovinama. Naši proizvođači moći će uskoro lokalnom tržištu da ponude sveže proizvode i to: kupus, krastavac, paradajz, papriku, karfiol, šargarepu, mlad krompir i sezonsko voće. Broj učesnika sastanka bio je limitiran iz predostrožnosti.

Sve detalje i uslove otkupa urediće zainteresovane strane međusobnom komunikaacijom.

Na sastanku je dogovoreno da svi zainteresovani trgovci mogu svoje podatke ostaviti RPK Zaječar, dok poljoprivredni proizvođači mogu to učiniti u PSSS „Agroznanje“.

Potrebne informacije mogu se dobiti u kancelariji za poljoprivredu grada Zaječara (444-600), RPK Zaječar (421-901) i PSSS „Agroznanje“ Zaječar (436-865; 064/30 37 374;).

Jednom nedeljno RPK Zaječar i PSSS„Agroznanje“ razmenjivaće podatke u cilju boljeg povezivanja obe strane.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *