Na mehanizaciji moguće kretanje poljoprivrednika od 5 do 20 sati radi obavljanja radova na njivi

Štab za vanredne situacije grada Zaječara izdao je sledeće obaveštenje za registrovana poljoprivredna gazdinstva (zemljoradnici, stočari, voćari, pčelari…).

Omogućava se vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava radi obavljanja poljoprivrednih radova, kretanje isključivo na poljoprivrednoj mehanizaciji (traktor, freza, kosačica i sl.) bez obzira na godište starosti, u periodu od 5 ujutru do 20 sati.

Na mestu vozača poljoprivredne mašine može biti najviše jedno lice, a eventualno u prikolici (traktor, freza i sl.) maksimalno dva lica.

Lica koja zloupotrebe dozvoljenje radnje iz ovog obaveštenja i ne budu ih koristila isključivo za obradu poljoprivrednih imanja, biće najoštrije sankcionisana.

Ovo obaveštenje podrazumeva da se na istovetan način, bez ikakvog okupljanja i grupisanja više od dva lica na razmaku od dva metra, u ovom vremenskom periodu može se obaviti i predaja mleka u otkupnim stanicama.

Obavezuju se poverenici Štaba za vanredne situacije i Civilne zaštite da u slučaju zloupotrebe ovih dozvoljenih radnji, od strane pojedinaca, odmah obaveste PU Zaječar, Komunalnu policiju i ŠVS Grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *