Kako prijaviti školi budućeg đaka prvaka

Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, počeće kasnije.

Vlada Srbije saopštila je da će, umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici, od srede, 1. aprila, biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“, na portalu eUprava, kao i telefonskim putem.

Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja za to da upišu dete u određenu školu kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim on bude definisan.

Nakon definisanja datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje, koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.

Škole će u unapređenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Iz OŠ “Ljuba Nešić” u Zaječaru obaveštavaju zainteresovane roditelje da sve informacije, obaveštenja i uputstva u vezi sa upisom prvaka mogu pronaći na fejsbuk stranici i na sajtu škole osljubanesic.edu.rs.

školski e-mail: skolaljubanesic@gmail.com
e-mail direktora škole: zeljkoant76@gmail.com

Možete kontaktirati:
školu: 019/442-416 (od 9 do 12)
sekretara: 064/286 32 11
direktora: 064/377 24 10

U OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru napominju da je za upis budućih prvaka dovoljno da pošaljete podatke na e-mail škole skoladesanka@gmail.com ili SMS-poruku na broj telefona 062/ 97 80 844. E-mail ili poruka treba da sadrži sledeće podatke: ime i prezime deteta, adresu i kontakt telefon.

U OŠ “Đura Jakšić” u Zaječaru obaveštavaju roditelje da svoju prijavu zainteresovanosti za upis dece u 1. razred mogu poslati na e-mail: osdjurajaksic@gmail.com Prijava treba da sadrži: ime i prezime deteta, ime i prezime roditelja, adresu prebivališta i kontakt telefon.

U OŠ “Hajduk Veljko” u Zaječaru napominju da je prilikom upisa deteta u prvi razred potrebno samo da se pošalje ime deteta, ime jednog od roditelja, prezime deteta, adresa stanovanja i kontakt telefon na e-mail škole hvpepsi@yahoo.com ili SMS na broj 061/15-96-93-4.

OŠ “Ljubica Radosavljević Nada” u Zaječaru obaveštava roditelje budućih đaka prvaka da ih mogu prijaviti na dva načina: na e-mail ljubica.pravnasluzba@gmail.com u kome treba da napišu ime i prezime deteta, datum i mesto rođenja, JMBG, ime i JMBG roditelja, adresu i kontakt telefon; ili direktnim popunjavanjem obrasca koji se nalazi na sajtu škole u rubrici vesti od 30.3.2020. Bliža obaveštenja na telefon 063/7659-659.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *