Bor: Registrovana dva slučaja virusa korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar,  30. marta, na teritoriji grada Bora registrovana su dva slučaja virusa korona.

Dosad su u laboratoriji ZJZ “Timok” testirani uzorci pet osoba sa područja grada koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, od čega su dve osobe pozitivne na novi korona virus i prema propisanim algoritmima, jedna je hospitalizovana, a druga je u potpunoj izolaciji.

U skladu sa propisanim algoritmima, sva lica koja su bila u kontaktu sa licima kod kojih je ustanovljen virus biće stavljena pod zdravstveni nadzor, a testirana sva ona lica koja zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa.
Na današnji dan, na teritoriji grada ima 517 lica u samoizolaciji.

Svi  podaci se redovno ažuriraju i dostupni su na sajtu Vlade RS www.covid19.rs, a građani će, kao i do sada, dobijati informacije na redovnim konferencijama za medije grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *