Interkultura: Lisa i ostali Italijani sa razmene vratili se u domovinu

Zahvaljujući Vladi Republike Italije danas su se u domovinu vratili srednjoškolci koji su na razmeni bili u Srbiji i koji zbog zatvaranja granica i ukidanja letova nisu mogli prethodnih dana da se vrate u svoju zemlju.

Interkultura Srbija ispratila je danas šestoro mladih Italijana, među kojima je i Lisa Svicero, koja je od početka školske godine bila u Zaječaru i pohađala nastavu u ovdašnjoj Gimnaziji.

“U situaciji u kojoj epidemija virusa COVID-19 u svetu poprima sve veće razmere, prioritet naše organizacije je da zaštiti zdravlje i bezbednost učesnika programa razmene učenika širom sveta. Sa žaljenjem Vas obaveštavamo da je organizacija AFS interkulturalni programi donela tešku odluku da prekine godišnji program razmene koji je trenutno u toku i isprati sve učenike nazad u svoje zemlje.
Prethodnih dana ispratili smo Nur u Tursku, Gam na Tajland i danas Lisu u Italiju.
Bilo nam je drago što ste deo ove godine provele u Zaječaru i tako stvorile neraskidive veze sa porodicama, drugovima, volonterima…
Posebnu zahvalnost dugujemo porodicama Miletić, Đorđević, Nikolić (Zaječar) i Gmitrović (Boljevac) koje su prihvatile i podržavale naše učenike tokom ovog programa.
Naravno tu je i naša Gimnazija i profesori uvek otvoreni za saradnju. Nadamo se nastavku saradnje i ostvarenju započetih razmena odeljenja.
Do nekih boljih dana, srdačan pozdrav od svih volontera Interkulture”,

navodi se na zvaničnoj fejsbuk stranici Interkulture Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *