WWF Adria-Srbija: Ujedinimo se za spas naše planete 28. marta u 20,30

Globalna akcija „Sat za našu planetu” uz slogan “Okrenimo se prirodi” ove godine je, čini se, značajnija nego ikada pre. Uz klimatske promene koje neosporno utiču na biljni i životinjski svet, i samim tim na čoveka, planeta i njeni stanovnici nalaze se u sred pandemije koronavirusa, COVID -19, u situaciji gde su zdravlje i životi mnogih ugroženi, uz ekonomsku krizu i mnoštvo drugih izazova na vidiku.

WWF Adria-Srbija, svetska organizacija za prirodu, želi da podstakne građane i građanke da ostanu složni i da se okupe, virtuelno, putem društvenih mreža, da zajedno obeleže „Sat za našu planetu“ u subotu 28. marta u 20,30, tako što će poslati poruku u svet za bolje sutra naše planete i svih nas, njenih
stanovnika.

U subotu 28. marta, od 20,30 do 21,30 po lokalnom vremenu, zainteresovani mogu snimiti kratak video kojim će poslati poruku celom svetu. Vaša poruka treba da sadrži nešto vezano za zdravlje, prirodu, klimatske promene i čovekov odnos prema planeti.

Evo konkretnih koraka za vaše učešće:

1. Snimite poruku i isključenje svetla kod kuće, ili ako sa prozora vidite javnu znamenitost;
2. Video može biti u trajanju od najviše 40 sekundi;
3. Tagujte Vaše postove #EarthHour #Satzanasuplanetu #Ostanikodkuće #Glaszaplanetu ;
4. Postujte video na WWF Srbija Facebook stranicu;
5. Dajte svoj ‘Glas za planetu’ putem online platforme https://bit.ly/2QBVzfX i podelite na svom profilu

Odabir 5 najboljih videa: video sa najviše lajkova dobiće lepe održive poklone.

WWF će Vaše snimke upotrebiti za kreiranje kratkog promo spota za Sat za našu planetu 2021 i za svrhe projekta ‘Da nam klima štima’.

Ove godine Sat za našu planetu podržava Vlada Švedske kroz projekat “Da nam klima štima”, koji WWF Adria-Srbija sprovodi od 2019. do 2021. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *