Zaječar: Akcija “Ruka koja daje” za socijalno ugrožene

Zajedničkim snagama Grad Zaječar, Crveni Krst, volonteri i ljudi dobre volje, koji su na raspolaganje stavili svoja dostavna vozila, pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom “Ruka koja daje”.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić istakao je da nam je solidarnost sada najpotrebnija.

“Svako ko može, svakog dana od 8 do 16 sati, u prostorije “call centra” (ulica Krfska – preko puta “IDEA” prodavnice) može doneti sve ono što možemo podeliti našim sugrađanima koji su socijalno ugroženi ili nemaju nikoga da im pomogne.
Poželjno je da to bude konzervirana ili upakovana prehrambena roba, sveže povrće i voće, zimnica u teglama, džemovi, kompoti, vitaminski i mineralni suplementi (u roku trajanja), higijenska i zaštitna sredstva i slično. Garderobu i slične odevne predmete i obuću (sem eventualno novih papuča) nikako ne donositi.
Ukoliko seoski poverenici i pojedinci jave, sakupljene namirnice biće od strane naših poverenika preuzimane i u selima a i distribuirane u ista onima kojima su neophodne. Sve namirnice će prilikom distribucije biti propisno dezinfikovane” – objavio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara na FB profilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *