Apel gradonačelnika Zaječara Boška Ničića da se ostane kod kuće i van vremena ograničenog kretanja

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić apelovao je preko svog FB profila na sve građane da se ponašaju zrelo i odgovorno, a da će gradska vlast učiniti sve da zaštiti i pomogne, u ovoj teškoj situaciji za sve izazvanoj epidemijom koronavirusa u Srbiji.

“Da ćemo određeno vreme živeti teško, bez komoditeta na koji smo navikli, i u određenoj vrsti straha i neizvesnosti, to je svima jasno. Na ispitu je naša solidarnost ali je na ispitu, pre svega, naša ZRELOST da shvatimo šta nas je snašlo.
Do danas Zaječar je bio jedno – od danas, odgovorno vam tvrdim, situaciju morate shvatiti sto puta ozbiljnije I BEZ IČIJIH NAREDBI I SANKCIJA OSTATI U SVOJIM KUĆAMA I VAN VREMENA OGRANIČENOG KRETANJA (17,00-05,00)”

Gradonačelnik apeluje na sugrađane da ne slušaju one koji ovu situaciju koriste da “spinuju i kukaju” i okrivljuju vlast za sve….

“Izabrali ste nas, između ostalog, da u ovakvim i sličnim situacijama reagujemo tako da zaštitimo većinu građana a ne da političarimo i razmišljamo kako da uberemo simpatije i podilazimo sitnim dnevnopolitičkim interesima. Preduzimamo mere koje su IZNAD NAŠIH i ljudskih i materijalnih mogućnosti (naravno poštujući zakone).”

U toku je nabavka najosnovnijih prehrambeno/sanitarnih paketa i to ne samo za penzionere i starije već za sve, u selima i gradu, za koje nadležni za to procene da im je PREKO POTREBNO! Postoji procedura, od nekoliko dana, koja se mora ispoštovati oko nabavke, objašnjava Ničić.

“Naši divni ljudi i volonteri Crvenog krsta rade danonoćno na pružanju pomoći i pripremi hrane, paketa ali i dostavi robe ljudima u samoizolaciji. Poštujmo to što, svi mi zajedno, radimo i prestanimo sa bespotrebnom kuknjavom i samosažaljenjem.”

Ponavljam , SIGURAN SAM DA NIKO NEĆE UMRETI OD GLADI – a ako ne vodimo računa OD CORONA VIRUSA hoće!!!
POSLUŠAJTE ME ZBOG SEBE – MOLIM VAS!!! – završava apel na svom FB profilu gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *