Prva žrtva koronavirusa u Srbiji, registrovano ukupno 135 zaraženih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, na konferenciji za novinare, objavila je da je danas preminula prva žrtva koronavirusa u Srbiji, a reč je o 59-godišnjem muškarcu iz Kikinde.

– Vlada će dodatno pooštriti mere zabrane kretanja. Od sutra prestaje javni gradski prevoz do daljeg, a od nedelje zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre. U ovom trenutku opasnost je velika, pritisak na medicinske radnike ogroman. Sutra između 19 i 20 sati očekujemo veliku pošiljku iz NR Kine, naš najveći avion je poleteo i sutra uveče se vraća iz Šangaja sa zaštititnom opremom.- Mi ćemo se svi zajedno boriti za život svakog čoveka i pojedinca. Učinićemo sve što možemo da u ovoj borbi bude što manje žrtava. Korona virus nije samo jedina bolest sa kojom se borio ovaj čovek, imao je zdravstvene tegobe. Danas smo dobili najveću opomenu koliko je teška borba i izazov sa kojom se suočavamo – rekla je Brnabić.

Izneti su i najnoviji podaci o broju zaraženih u Srbiji. Do 18 sati, 20. marta, registrovano je ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 sati, 20. marta, testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *