Interkultura Zaječar: Učenici sa godišnje razmene otputovali kući, rešenje za povratak očekuje i Italijanka

Zbog novonastale situacije sa pandemijom koronavirusa, učenici iz Turske na godišnjoj razmeni u Srbiji vratili su se kući pre četiri dana sa pustog Aerodroma Nikola Tesla, objavljeno je na FB profilu Interkulture Srbija.

Sa njima je bila i srednjoškolka iz Turske Dondu Nur Ata koja je prethodnih meseci bila na razmeni u Zaječaru, a sinoć je odletela kući i Janika Suratkulvatana sa Tajlanda koja je boravila u Zaječaru i Boljevcu, saznajemo od nadležnih iz Interkulture Zaječar. U Zaječaru je još ostala učenica iz Italije, kojih još ima u Srbiji, i za koje se očekuje rešenje njihove Vlade

Interkultura i AFS organizacije širom sveta prate širenje virusa korona (COVID-19) i mere i akcije svetskih zdravstvenih eksperata i vlada. AFS u ovom trenutku ima oko 7.000 učesnika u više od 50 zemalja. U najboljem interesu učesnika, krovna organizacija AFS interkulturalni programi donela je odluku da skrati trajanje programa i vrati sve učenike kućama. Povratak učenika zavisi od dostupnosti letova, kojih je svakim danom sve manje.

FOTO: Interkultura Srbija FB

Leave a Reply

Your email address will not be published.