OJT: Za kršenje mere SAMOIZOLACIJE procesuiranje po hitnom postupku

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru sa odeljenjem u Knjaževcu zbog uvedenog vanrednog stanja povodom pandemije virusa COVID-19, u cilju sprečavanja širenja zaraze među stanovništvom neće primati stranke do daljeg. Građani koji su dobili pozive nisu u obavezi da se odazovu pozivu već će biti blagovremeno pozvani radi sprovođenja dokaznih radnji u novom terminu. Građani mogu i dalje da dostavljaju podneske na prijemnom pultu u prizemlju zgrade OJT Zaječar u toku radnog vremena tužilaštva.

Takođe obaveštavamo građane koji su u obavezi da postupaju po rešenju sanitarne inspekcije i kojima je određena mera SAMOIZOLACIJE budu dovoljno savesni i ne krše izrečenu meru jer, u protivnom, biće procesuirani po hitnom postupku zbog krivičnog dela – Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl.248. KZ.

Građani se dodatno mogu informisati o novostima u radu tužilaštva u delu GRAĐANI i JAVNOST – Saopštenja

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *