Starijima od 65 godina zabranjeno kretanje radi zaštite od koronavirusa

Licima starijim od 65 godina od srede, 18. marta , od 10 ujutru zabranjen je izlazak na ulicu u gradskim sredinama. Ista mera za starije od 70 godina uvedena je u seoskim sredinama, odlučila je Vlada Srbije. Od 18. marta uveče, zabranjen izlazak na ulice svim građanima Srbije, od 20 časova do pet sati ujutru.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Vlada donela teške odluke čiji je cilj zaštita zdravlja građana. Vučić je rekao da je druga mera veoma oštra i odnosi se na sve ostale građane, koji od sutra, u periodu od 20 časova uveče do 5 časova ujutru, neće smeti da budu na ulici. Od ove zabrane izuzeti su oni koji su na radnom zadatku, kao i oni koji rade treću smenu.

Predsednik je istakao da se Srbija suočava sa neverovatnim izazovima, kao i mnoge druge zemlje u Evropi, i objasnio da se mere donose u skladu sa tim, ali i zbog činjenice da nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu neophodnu da se smanji stepen ugroženosti i rizika za stanovništvo.

Doneli smo nepopularne odluke, ali će obe značiti zaštitu života ljudi, kao i to da mi jasno pokazujemo da nam je jedino stalo do toga da sačuvamo ljudske živote u zemlji, pravo na budućnost, naše roditelje, penzionere, rekao je Vučić.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je trenutno 72 osobe zaraženo koronavirusom, 34 pacijenta su na bolničkom lečenju, od čega četvoro na respiratorima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *