Srbija: 57 potvrđenih slučajeva COVID 19

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je danas do 18 sati registrovano ukupno 57 potvrđenih slučajeva COVID19.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak, testirano je ukupno 316 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 sati, 16. marta, testirani su uzorci 15 osoba od kojih su 2 pozitivna i 13 negativnih na novi korona virus, navodi se na covid19.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije pooštrava mere u borbi protiv korona virusa jer građani nisu u dovoljnoj meri poslušali preporuke nakon proglašenja vanrednog stanja.

Ona je rekla da se uvode novčane kazne od 150.000 dinara za one koji prekrše propisanu samoizolaciju, kao i da će 18. marta biti razmotrena još jedna mera.

“Ostavili smo za sutra pre podne odluku da se građanima starijim od 65 godina zabrani izlazak iz domova i da propišemo kazne do 150.000 dinara za kršenje te odredbe. Ne uvodimo tu meru u ovom trenutku ali se plašim da ćemo to morati da uradimo”, rekla je premijerka Brnabić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *