Većnici dali saglasnost na cenu tehničke vode u Zaječaru

U Zaječaru je danas održana sednica članova Veća uoči nove sednice Skupštine grada Zaječara koja je zakazana za ponedeljak, 16. mart.

Gradski većnici na današnjem zasedanju dali su saglasnost na Elaborat o ceni za tehničku vodu Javno komunalnom preduzeću “Vodovod” Zaječar.
Tehnička voda oduvek je u Zaječaru imala svoj puni plasman, pa će ovom merom Vodovod znatno olakšati poslovanje i dobit, rekao je v.d. direktor Nikola Šarčević.

“Planira se ove godine plasman od 350.000 kubika tehničke vode sa cenom od 38 dinara, na osnovu koje bi Vodovod dobio znatnu materijalnu korist. S obzirom na to da su troškovi preduzeća za struju i za zarade radnika činili dve trećine od ukupnih prihoda, uz pomoć ove mere Vodovod će otvariti značajnu dobit”, rekao je Šarčević i napomenuo da će količina vode za piće uvek biti prioritet.

Većnici su se saglasili sa imenovanjem novog devetočlanog Školskog odbora Medicinske škole u Zaječaru
i dali saglasnost JKP “Timok održavanje” da u poslovanju sprovede odluku Vlade Srbije da se uvećaju primanja zaposlenih na godišnjem nivou za oko 33.000 dinara na ime regresa.

Većnici su se saglasili i po pitanju finansijskog, i izveštaja o poslovanju Turističke organizacije grada za 2019. godinu, kao i saglasnost na godišnji program rada i finansijski plan za 2020. godinu.

Sportsko Powerlifting udruženje koje je osnovao zaječarac Saša Cvetković, dobilo je saglasnost članova Veća da u svom nazivu koristi i ime grada.

Podsetimo, Cvetković je osvojio dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u powerliftingu u Francuskoj, što je prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića veliki uspeh za naš grad.

Na današnjoj sednici gradskog Veća usvojeno je i rešenje o razrešenju Vesne Bujić, pravobranioca grada Zaječara.

O pomenutim odlukama konačni sud daće odbornici Skupštine na zasedanju u ponedeljak, 16. mart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *