Zaječarska atletičarka Iva Maletić osvojila srebro u Istanbulu

Zaječarka Iva Maletić, članica Atletskog kluba „Mladost“ i juniorska reprezentativka Srbije, osvojila je srebrnu medalju u trci na 1.500 metara na međunarodnom atletskom takmičenju u Istanbulu.

Juniorska reprezentacija Srbije nadmetala se u subotu 7. marta na svojevrsnom atletskom „Šestomeču“, koji je pored srpske selekcije, okupio i juniorske reprezentativce Francuske, Turske, Belorusije, Ukrajine i Kazahstana.

Ukrajinska reprezentativka osvojila je 1. mesto u trci na 1.500 metara, drugo mesto i srebrno odličje pripalo je našoj Ivi Maletić, dok je treće mesto zauzela takmičarka Belorusije.

Podsećamo, sa samo petnaest godina Iva je minule godine postala i šampionka Balkana na 800 metara i reprezentativka Srbije u juniorskoj konkurenciji.

Veliki uspeh je potvrđen i na seniorskom prvenstvu Srbije u Kruševcu održanom minule jeseni, gde je Iva Maletić u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih atletičarki, osvojila drugo mesto u trci na 800 metara, iza reprezentativke Srbije Tamare Salaški. To je sigurno i najveći uspeh zaječarske atletike u poslednje skoro tri decenije.

“Atletiku treniram od 2011. godine. Roditelji su me odveli na trening kad sam polazila u prvi razred osnovne škole. Meni se toliko svidelo, i nastavila sam. Trčanje je jednostavno, to je sada sastavni deo mog života i ja bez trčanja ne mogu”, rekla je Iva, učenica II razreda zaječarske Gimnazije za RTS.

Veliki rezultati postižu se isključivo napornim radom. Iva je svakodnevno prva na treninzima.

„Trenutno, mislim da je to što je u reprezentaciji sasvim dovoljno“, naglašava Miodrag Grujić, trener AK Mladost. „Za sada idemo da bude u seniorskoj konkurenciji.“

Ono što treba istaći da je Iva i aktuelna državna šampionka Srbije na 800 metara u konkurenciji učenica srednjih škola, a da je učešće u reprezentaciji Srbije, kruna dugogodišnjeg rada i truda, pre svega njenog samog, zatim njene porodice i matičnog kluba „Mladost“ iz Zaječara.

 

foto: Miroslav Jovanović, „Facebook“, RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *