Zaječar: O obrazovanju u Srbiji na tribini u Omladinskom centru

U utorak, 10. marta, u Omladinskom centru biće organizovana tribina iz ciklusa Raščivijavanja pod nazivom Kuda ide obrazovanje u Srbiji? Početak je u 18 sati, a ulaz slobodan.

Kuda vodi naš obrazovni sistem? Da li naše obrazovanje mlade vodi – iz Srbije? Koje su mane, a koje prednosti našeg obrazovnog sistema? Koji je cilj obrazovanja u Srbiji? Dokle su nas dovele reforme u obrazovanju? Da li nastavni planovi prate tokove savremenog društva i potrebe tržišta? Kako se stvaraju, motivišu i zapošljavaju mladi nastavni kadrovi? Šta prosvetni radnici misle o elektronskim dnevnicima, primeni veštačke tehnologije u nastavi i najavljenim hologramskim nastavnicima?

Da li se učenici isuviše fokusiraju na ponavljanje znanja, umesto na kritičko razmišljanje, analiziranje problema, kreativnost, timki rad, rešavanje konflikata, prezentacione veštine – neophodne na savremenom tržištu rada.

U dualno obrazovanje je ove školske godine u Srbiji uključeno 6100 učenika u 72 škole i 880 kompanija, uz uveravanja da ovakav model obrazovanja garantuje sigurnu budućnost zemlje.

U novom izdanju Raščivijavanja, o ovim i srodnim pitanjima iz sfere obrazovanja i prosvete, govoriće gosti:
Slađana Stojanović Dickov – profesorka filozofije i gradjanskog vaspitanja, Tatjana Račić – stručni saradnik u Komori Zaječar, Goran Manojlović- pred. GO Unije sindikata prosvetnih radnika i Goran Stanković, direktor Tehničke škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *