Zaječar: Na sednici Gradskog veća predstavljen Program podrške poljoprivrednicima

Danas je na sednici Gradskog veće u Zaječaru usvojena Odluka o razrešenju i imenovanju likvidacionog upravnika Ustanove za sport “Zaječar” u likvidaciji, na ovoj poziciji sada je umesto Sanele Rakićević, strukovni menadžer iz Zaječara Ivan Ristić.

Ovom prilikom većnica zadužena za poljoprivredu, Vesna Stanković predstavila je Program podrške za sprovođenje poljoprivredene politike i politike ruralnog razvoja. Kako je navela u budžetu je za ovu oblast izdvojeno 19 miliona dinara, od toga 17 za mere ruralnog razvoja. Pojedine mere primnenjivane prošle godine biće aktuelne i 2020. da bi bio zaokružen ciklus a nove mere odnose se ponajviše na mehanizaciju i stočarstvo. Novina je takođe mera upravljanje rizicima, odnosno regresiranje premija osiguranja, usled vremenskih nepogoda.

Većnici su takođe dali saglasnost na dopunu Odluke o osnivanju preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, čime je ova firma sada nadležna i za uslužne delatnosti u kopnenom saobraćaju.

Ostale tačke usvojene na današnjoj sednici odnose se na izmene programa poslovanja nekoliko preduzeća, u cilju usaglašavanja njihovih finansijskih planova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *