Nemanja Nikodijević iz Knjaževca i ekipa “Tetris” iz Zaječara pobednici prvog turnira “PES2020” u Zaječaru

Danas je u Omladinskom centru u Zaječaru organizovan prvi turnir u video igrici „Pro Evolution Soccer“ ili takmičenje „fudbalera iz fotelje“ kako popularno zovu ove igrače na kozolama.

Nemanja Nikodijević iz Knjaževca, pobednik je turnira u kategoriji „jedan na jedan“, dok je dvojac „Tetris“ koji čine Veljko Salković i Kristijan Jovanović iz Zaječara, pobednik u kategoriji „dva na dva“.

„Ovo mi je prvi turnir u PES-u jedan na jedan, iskreno bilo je puno dobrih igrača i utakmice su bile teške, ali na kraju eto ja sam pobedio. Čestitam svima koji su učestvovali na ovom turniru“, rekao nam je Nemanja iz Knjaževca koji je kao pobednik osvojio novčanu nagradu od 4.000 dinara.

Prvoplasiranoj ekipi „Tetris“ u drugoj kategoriji, pripala je takođe novčana nagrada od 3.000 dinara.

Takmičenje je počelo danas u podne, a završeno je oko 21 sat i okupilo je 16 učesnika za „jedan na jedan“ i 6 ekipa za „dva na dva“ kategoriju, uz puno mladih koji su došli da uživaju u igrici i bodre svoje favorite.

Petar Mančić iz organizacije „TimočkaEsports“ koja je prvi put organizovala turnir, kaže da su prezadovoljni kako je sve proteklo:

„Ovo je prvi događaj u našoj organizaciji, komentari su uglavnom pozitivni, ljudi su zadovoljni, sviđa im se ideja, čak su se neki od njih ponudili da pomognu organizaciji u našim daljim aktivnostima. Učesnici su bili iz Bora, Knjaževca i Zaječara.“

Pavle Veljković i Petar Mančić iz „TimočkaEsportsa“, koji su nedavno promovisali profesionalni gejming u Tehničkoj školi u Zaječaru, nastavljaju sa promocijama svojih aktivnosti u Knjaževcu i Negotinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *