Uspešno premijerno izvođenje komada “Monsieur Chasse ili Idemo u lov”

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta sinoć je izvedena premijera predstave “Monsieur Chasse ili Idemo u lov” u adaptaciji i režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Komad jednog od najvećih francuskih komediografa Žorža Fejdoa, Milovanović je modernizovao u univerzalnu priču o muško-ženskim odnosima i stvorio autentičan žanr koji je u odličnoj interpretaciji zaječarskih glumaca na komičan način zabavio publiku. Aplauzi su pokazali da je publika željna dobre komedije, tako da nema sumnje da će se ova predstava dugo i uspešno igrati.

Prema rečima umetničkog rukovodioca pozorišta i jednog od glumaca u predstavi Miloša Đuričića ovakav vodvilj potreban je repertoaru teatra “Zoran Radmilović” pogotovo zato što u predstavi učestvuje gotovo ceo pozorišni ansambl:

“Nadamo se da ćemo sa njom ići na gostovanja najpre po Timočkoj krajini, a zatim i po Srbiji i da ćemo moći da se pohvalimo“, istakao je Đuričić i dodao da je od podmlađivanja pozorišnog ansambla ovo prva večernja predstava u kojoj su gotovo svi glumci zajedno na sceni.

Ovaj vedar i veseo vodvilj karakterišu bogata scenografija i kostimi koje potpisuje Milica Bajić Đurov.
Igraju glumci ansambla Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”: Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković, Branislav Mijatović i Miloš Tanasković.

Prva repriza predstave “Monsieur Chasse ili Idemo u lov” je zakazana za naredni utorak, 17. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *