Održano Gradsko veće u Zaječaru

U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća na kojoj je između ostalog usvojena Odluka o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa izmenom Kadrovskog plana.

Bilo je reči o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima Javno komunalnom preduzeću “Vodovod” u naseljenim mestima na teritoriji grada i to u Zvezdanu, Rgotini, Velikom Izvoru, Vratarnici i Salašu.

Razmatrana je takođe davanje saglasnosti Javno komunalno-stambenom preduzeću “Zaječar” na cenovnik usluga trećim licima, vezano za pružanje usluga održavanja stambenih zajednica. Stari cenovnik, kako se čulo važi od 2014. godine i sada je uračunata stopa inflacije za svaku godinu i povećanje cena do današnjeg dana je 9, 97 posto, objasnio je direktor preduzeća Zvonko Veličković. Predložen je i cenovnik za neenergetske usluge, prethodni je usvojen još 2012. a nova cena veća je za 29, 17 posto.

Danas su usvojeni Izveštaji o radu i Finansijski izveštaji nekoliko ustanova, a data je saglasnost i na njihov plan rada.

Većnicima je predstavljen i Izveštaj o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2019. godinu u kome stoji da su ona korišćena za zamenu i ugrađivanje cevovoda  i za čišćenje bunarskih konstrukcija na arteskim česmama u naselju “Kraljevica”, Ključ 3 i Zelengora a nabavljen je takođe materijal za praćenje aeropolena.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *