Predsednik Vučić raspisao parlamentarne izbore za 26. april

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za 26. april.

“Upravo sam u skladu sa Ustavom raspisao izbore za narodne poslanike za 26. april 2020. godine. Svim učesnicima želim puno uspeha i da na dan izbora bude demokratska atmosfera”, rekao je predsednik Srbije nakon što je raspisao izbore, a prenosi RTS.

Predsednik Vučić je prethodno u obraćanju javnosti rekao da će biti više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada, što će, kako je dodao, biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe.

Pozvao je građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku.

Redovne izbore za odbornike svih 17 beogradskih opština raspisao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da RIK, po raspisivanju parlamentarnih izbora, ima rok od pet dana da se sastane i usvoji odgovarajuća akta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.