Narednih dana premijera i koncerti u zaječarskom pozorištu

U sredu, 4. marta, na sceni zaječarskog pozorišta premijerno će biti izvedena komedija „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” u adaptaciji i režiji Spasoja Ž. Milovanovića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Komad jednog od najvećih francuskih komediografa Žorža Fejdoa, Milovanović je modernizovao u univerzalnu priču o muško-ženskim odnosima koja će na komičan način zabaviti publiku, rekao je umetnički rukovodilac teatra i glumac Miloš Đuričić.

“Ovaj vodviljski žanr ima svoja pravila, ali smo radom sa rediteljem Spasojem Ž. Milovanovićem napravili miks žanrova tako da će predstava biti laka u formi ali ne i u sadržaju. Originalan tekst je dosta adaptiran od strane reditelja i na komičan način će zabaviti publiku. Mislimo da će publika uživati u predstavi kakva nije skoro viđena u Zaječaru s obzirom na autentičnost koju je Spasoje Ž. Milovanović doneo i inkorporirao u ono što su glumci našeg pozorišta izveli do kraja.”

“Predstava je vedra i vesela i karakterišu je bogata scenografija i bogati kostimi koje potpisuje Milica Bajić Đurov. Mislim da je takva predstava potrebna našem repertoaru pogotovo zato što u njoj učestvuje gotovo ceo pozorišni ansambl i nadamo se da ćemo sa njom ići na gostovanja i da ćemo moći da se pohvalimo”, istakao je Đuričić i dodao da je u pitanju prva večernja predstava kada će gotovo svi glumci zajedno biti na sceni.

Igraju: Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković, Branislav Mijatović i Miloš Tanasković.

Reditelju Spasoju Ž. Milovanoviću, dramaturgu i trenutno direktoru Narodnog pozorišta u Nišu, ovo je druga saradnja sa zaječarskim teatrom; za dečiji festival “ZajeČAR” režirao je komad “Mačak u čizmama”.

Početak predstave je u 20 sati, a cena ulaznice je 250 dinara.

Biljana Glišić, PR teatra, podsetila je predstavnike medija da je 5. marta u zaječarskom teatru planiran koncert niškog benda “Lutajuća srca” pod nazivom “Damama na dar”. Cena ulaznica je 100 dinara.

Već 10. marta u pozorištu će celovečernji koncert prirediti Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac” kojim diriguje Maja Milenković. Ulaz je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *