Grad Zaječar raspisao konkurs za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju

U cilju pružanja finansijske pomoći bračnim parovima u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji, Grad Zaječar je raspisao konkurs za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju, iz budžeta grada za 2020. godinu, u skladu sa Programom za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara. 

Pravo učešća na konkursu imaju parovi sa prebivalištem na teritoriji grada Zaječara, a starosna granica kandidatkinja je do navršenih 45 godina.

Kako se navodi u tekstu konkursa, prioritet u dodeli sredstava imaće bračni parovi koji leče primarni sterilitet i koji konkurišu prvi put, a iznos pomoći koja se dodeljuje utvrđuje Komisija u svakom konkretnom slučaju u zavisnosti od troškova lečenja i materijalnog položaja supružnika.

Zahtev sa  pratećom dokumentacijom, koja treba da sadrži i podatke o lečenju -mišljenje lekara ginekologa, dijagnozu, laboratorijske i ultrazvučne nalaze, predaje se Gradskoj upravi grada Zaječara, Gradskom informativno-uslužnom centru, na šalteru broj 6 ili šalje poštom na adresu: GU Zaječar, Odeljenje za privredu i društvene delatnosti, ul. Trg oslobođenja br. 1, 19000 Zaječar, sa napomenom: „Po konkursu za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju”.

Rok za prijavljivanje je 6. mart ove godine, a neblagovremeno podneti zahtevi i nepotpuno dostavljena konkursna dokumentacija, neće biti razmatrani.

Ukupna raspoloživa sredstva za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara iznose 4,5 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *