Ministar Stefanović otvorio novu savremeno opremljenu Policijsku stanicu u Negotinu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas novu zgradu Policijske stanice Negotin istakavši da su policija i građani u ovom mestu dobili savremen objekat koji će omogućiti efikasniji rad policije. 

„Kao što smo obećali krajem avgusta prethodne godine započeti su ozbiljni i obimni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora, kako bi se pripremio za useljenje policijske stanice i drago mi je što su građani Negotina i naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova dobile jedan savremen objekat koji može da zadovolji sve potrebe građana i policije“, istakao je Stefanović.

Ministar je objasnio da će u novom objektu građani brže ostvariti svoja prava, od vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola, ali i svih drugih poslova koje treba da obave u policiji.

Prema njegovim rečima, novi objekat omogućiće i bolje uslove rada policijskim službenicima, jer su u njemu, između ostalog, smeštene savremene prostorije saobraćajne i kriminalističke policije, prostorije za rad sa maloletnim licima…

„Ovo nije kraj. Želimo da građani osete da mislimo na njih svakoga dana i zbog toga hoćemo da sledeća faza bude povezivanje video-nadzora koji postoji u školama sa policijskom stanicom, ali i izgradnja novog video-nadzora koji će omogućiti da ulaz i izlaz iz mesta na teritoriji opštine Negotin bude povezan sa policijskom stanicom, čime će biti obezbeđeni domovi i povećana bezbednost građana“, najavio je ministar.

Stefanović, koji je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Bor, načelnikom Policijske stanice Nagotin, ali i predsednikom opštine u ovom mestu, istakao je da od početka godine na teritoriji Policijske uprave Bor nije počinjeno ni jedno ozbiljnije krivično delo.

„To ne znači da policija nije budna i intenzivno se radi svakoga dana da stopa kriminaliteta, koja je smanjena i prošle godine, bude još niža“, naglasio je Stefanović i dodao da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova da  policiji, koja svoj posao obavlja u službi građana, obezbedi bolja vozila, uniforme i bolje prostorije.

„Cilj nam je da građani osete boljitak, efikasnost i brzinu u postupanju policije, da vide da rad policije u zajednici daje rezultate i da je iz godine u godinu Srbija sve bezbednija zemlja“, naglasio je ministar.

Stefanović se zahvalio lokalnoj samoupravi i ljudima iz policije koji su se potrudili da u relativno kratkom roku Negotin dobije modernu policijsku stanicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.