Održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara

Danas je u velikoj sali Gradske uprave održana redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, kojom je predsedavala zamenica komandanta Štaba, zamenica gradonačelnika, Marina Milić.

Posle utvrđivanja kvoruma prešlo se na rad u vezi 1. tačke dnevnog reda, aktuelne problematike pojave, registrovanja i proglašenja opštine Kladovo zaraženim (inficiranim) područjem od zarazne bolesti afrička kuga svinja kod divljih svinja, od strane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu Beograd.

Zamenica komandanta Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Marina Milić je rekla da na teritoriji grada Zaječara ne postoji zabeležen slučaj pojave ove bolesti i da je Štab dužan da preduzme sve preventivne mere u slučaju eventualne pojave afričke kuge svinja.

Posle konstruktivne rasprave učesnika, članova Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, donet je Zaključak o određivanju parcela za eventualni ukop svinja izloženih afričkoj kugi svinja, kao i Zaključak o angažovanju ljudi koji će u slučaju pojave afričke kuge svinja na teritoriji grada Zaječara, biti angažovani oko fizičkih radova na izvođenju i prenošenju životinja iz štala i dvorišta.

Članovi štaba su jednoglasno doneli i Zaključak o angažovanju Javno komunalnih preduzeća u slučaju pojave AKS i Zaključak o formiranju Stručno – operativnog tima koji će biti u stalnom kontaktu sa Upravom za veterinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *