Na teritoriji Zaječarskog okruga nema zabeleženih slučajeva afričke kuge svinja (VIDEO)

Konstantno pogoršanje epizootiološke situacije u okolnim zemljama, posebno u Rumuniji i Bugarskoj i prirodni migratorni putevi kretanja divljih svinja imali su za posledicu pojavu prvih slučajeva afričke kuge svinja kod divljih svinja u Srbiji, koji su registrovani u pograničnim predelima prema Bugarskoj, u Pirotskom upravnom okrugu i prema Rumuniji, na delu područja opštine Kladovo, kaže se u informaciji o pojavi bolesti afričke kuge svinja Uprave za veterinu Ministarstva poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede. Međutim, važno je reći da na teritoriji Zaječarskog okruga nema zabeleženih slučajeva ovog oboljenja.

Imajući u vidu aktuelne okolnosti, ministarstvo je, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i obavezama, preduzelo sve mere u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja afričke kuge svinja i prenošenja virusa na domaće svinje, angažovanjem svih raspoloživih resursa i veterinarskih i lovnih organizacija i proglasilo zaraženim od zarazne bolesti afričke kuge svinja, područja i delove lovišta na teritoriji Borskog i Pirotskog upravnog okruga.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *