Nova vatrogasna vozila za Negotin i Sokobanju

U 2020. godinu Vatrogasno-spasilačke jedinice u Negotinu i Sokobanji ušle su opremljene novim vatrogasnim vozilima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova isporučilo je negotinskim vatrogascima najsavremeniji kamion marke “Кamaz” za intervencije prilikom gašenja požara.

“Novo vozilo je veliki pomak i velika pomoć našim vatrogascima imajući u vidu broj intervencija koji je ove godine oko 350 i da su na terenu skoro svakodnevno. Naša opština je velika, treba pokriti svaki deo i svuda stići i iz tog razloga ovo vozilo je bilo preko potrebno našim vatrogascima”, kazao je predsednik opštine Vladimir Veličković.

Poslednje novo vozilo u negotinsku jedinicu stiglo je 1984.godine. Novo vozilo opremljeno je za tehničke intervencije, gašenje požara, kapaciteta 3.200 litara.

Vatrogasno-spasilačka jedinica u Sokobanji dobila je dva vozila, vatrogasni kamion, potpuno opremljen za gašenje požara i terensko vozilo za lakši obilazak nepristupačnih terena.

“Opština će izdvojiti novac za kupovinu opremu za sečenje metala koja se koristi u slučaju teških saobraćajnih nesreća kada je vozač zarobljen u vozilu, čime će jedinica biti kompletirana”, kazao je zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović.

Opremanje timočkih vatrogasaca najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je nedavno obišao policijske uprave i policijske stanice na području Zaječarskog i Borskog okruga.

 

foto: Sokopress i Opština Negotin

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *