“Tekijanka” darivala prve mame i bebe u 2020. u zaječarskom porodilištu

Andrijana Stojković, direktor marketinga kompanije “Tekijanka” i njene koleginice, uručile su jutros Sandri Ivković iz Zaječara, prvoj porodilji u 2020. godini u zaječarskom porodilištu, 30.000 dinara i bebi paket za prve dane njenog sina Borisa.

Pakete sa bebi opremom dobile su još tri porodilje jer je zaječarsko porodilište u novoj godini imalo do sada četiri porođaja, a rođena su tri dečaka i jedna devojčica:

“Tekijanka svake godine obilazi porodilišta u Timočkoj krajini u okviru akcije „Prva beba“. Ove godine imamo tu sreću da su u novogodišnjoj noći rođene bebe u tri opštine što je za nas bila jako lepa vest. U Zaječaru su nas dočekale četiri bebe, svaka nova beba nas uveseljava. Ti paketi su tu za početak njihovog života, najosnovnije stvari za ličnu higijenu, dok je prva beba rođena u novoj godini dobila i 30.000 dinara“, rekla je Andrijana Stojković.

Primarijus dr Dragoslav Kalinović, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva ZC Zaječar, rekao je da je svako darivanje porodilja lepa tradicija i lep gest, jer je rađanje nešto najosnovnije što treba podržati na svaki način zbog pada nataliteta:

“Prošle godine smo imali 347 porođaja, 35 više nego 2018. godine, i ove godine su rođene četiri bebe. Nadamo se još većem broju. Mi od 2000. godine na ovamo imamo sve manji broj porođaja, ali ono što je bitno za porast nataliteta je što smo prošle godine imali veći broj trećerotki jer natalitet ne stvaraju prvorotke, već trećerotke i četvrtorotke.”

Akcija “Prva beba” biće nastavljena u porodilištima u Boru, Majdanpeku, Knjaževcu i ostalim gradovima i opštinama u kojioma ova porodična kompanija posluje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *