Rajkova pećina kod Majdanpeka ima posetioce u prvim danima nove godine

Prvi dan u novoj 2020. godini, gosti Majdanpeka koji su ovde dočekali najluđu noć, poželeli su da razgledaju jednu od najlepših pećina u Srbiji – Rajkovu pećinu, na samo dva kilometra od centra Majdanpeka.

Juče je pećinu posetilo 50-ak stranih turista, a i za danas su najavljene ture. Prema podacima TOO Majdanpek, ovu pećinu prošle godine je razgledalo oko 8 hiljada domaćih i stranih turista.

Rajkovu pećinu otkrio je krajem XIX veka naš poznati geograf Jovan Cvijić. Prema onome što je do sada poznato,hodnici Rajkove pećine dugački su preko dva kilometra i podeljeni u rečni i suvi horizont. Betonska staza vodi kroz prostranu Koncertnu i Ježevu dvoranu, pored Malih i Velikih orgulja, Obešenog hajduk Rajka do Dvorane kada. Zatim su tu i Žrtvenik, Duhovi, Dvorana vodopada, Sala stećaka, Zimska bajka i Kristalna dvorana.

Novom rekonstrukcijom Rajkove pećine povezana su dva horizonta tako da se posetiocima ove pećine pruža mogućnost kružnog obilaska.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *