Danas zasedali gradski većnici, sutra sednica Skupštine grada Zaječara

Danas je na sednici Gradskog veća u Zaječaru usvojena odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, kao i odluka o izradi Lokalnog akcionog plana za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti.

Većnici su dali saglasnost na plan rada za narednu godinu Narodnog pozorišta Timočke krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmilović” i usvojili rešenje o razrešenju direktora Ustanove “Oblutak” Ane Petković zbog isteka mandata. Ona će, kako je obrazloženo, do izbora novog direktora biti vršilac dužnosti. Bilo je takođe reči o utvrđivanju konačne liste učesnika Konkursa za izbor kandidata za dodelu seoskih kuća i kako se čulo danas na sednici veća prijavilo se 20-ak mladih bračnih parova a na raspolaganju je 6 kuća.

O ovim i drugim temama biće reči sutra na sednici Skupštine grada Zaječara.

Na dnevnom redu je odluka o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, kao i odluke o boravišnoj taksi i pristupanju izradi Plana detaljne regulacije bloka između ulica Generala Gambete, Krfske, Pana Đukića i Bulevara dr Zorana Đinđića.Odbornici će razmatarti i dopunu odluke o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama, kao i rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih preduzeća „Timok-održavanje“, „Urbanizam i izgradnja“, „Vodovod“, Zaječarparking“, „Higijena Zaječar“, JKSP „Zaječar“ za narednu godinu. Takođe, odbornici će razmatrati i rešenja o davanju saglasnosti na posebne programe korišćenja subvencija iz budžeta grada Zaječara javnih preduzeća „Timok-održavanje“ i „Urbanizam i izgradnja“ za narednu godinu. Na dnevnom redu su i rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u nekoliko osnovnih škola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *