Prvi godišnji koncert GFA ZO-RA posvećen nedavno preminulom Jovici Mihailoviću Joci

U Centru za kulturu u Kotlujevcu u subotu uveče održan je prvi godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ZO-RA pod upravom Nenada Petkovića. 

Gradski folklor osnovan je pre nešto više od godinu i po dana kao deo ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i do sada se okitio brojnim nagradama i priznanjima.

Gosti na koncertu  bili su Folklorna sekcija Društva Roma “Jovica Joca Mihailović” iz Zaječara i KUD-ovi: “Slavko Gajin” iz Vojke, “Žabari” iz Žabara i “Kolo” iz Knjaževca. Publika je bila oduševljena vrhunskim folklornim koreografijama i umešnošću izvođača, kako gradskog folklora, tako i gostiju.

Koncert je posvećen Jovici Mihailoviću Joci, nedavno preminulom organizatoru kulturno-umetničkih manifestacija u Ustanovi “Zoran Radmilović”, čijoj je porodici posthumno uručena zahvalnica za njegov doprinos razvoju gradskog folklornog ansambla, kao i kulturnog amaterizma na području Zaječara. Zahvalnice su uručene i predstavnicima gostujućih KUD-ova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *