Mališani uživali u “Šašavoj novogodišnjoj bajci”

Na sceni zaječarskog teatra u petak uveče izvedena je premijera predstave za decu “Šašava novogodišnja bajka” koju je po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića režirala Nataša Petrović. Ova maštovita priča oduševila je publiku koja je uživala u čudesnim dogodovštinama i šašavim preokretima koji su se odigrali u Deda Mrazovoj kućici u Laponiji. 

Reditelj predstave  Nataša Petrović ističe kako se trudila da odabere što veseliji i razigraniji tekst koji bi zadržao dečju pažnju, kao i da dijalozi budu kulturni i vaspitno utiču na mališane.

“Rad sa glumcima je bio fenomenalan, željni su igranja i prihvatili su zadatak tako dobro da su svi davali ideje. Radili smo danonoćno, snimali songove. Nismo izlazili sa scene ali smo napravili dobar posao jer je tim bio pozitivan. Potrudili smo se da uradimo dobru predstavu kako bismo deci doneli radost”, kaže Nataša Petrović i ističe da pohvalu zaslužuje i kompletna tehnika, počev od tonca i majstora svetla do scenografa, kostimografa, stolara…

Glumac Branislav Mijatović, koji je tumačio Deda Mrazovog psa Alfonsa kaže da je posebno zadovoljan što je u predstavu bio uključen mlađi deo glumačkog ansambla zaječarskog pozorišta, jer zajedno sa njim  glume i Sanja Nedeljković i Gabrijel Bećarević.

Sanja Nedeljković u predstavi “Šašava novogodišnja bajka” tumači zloću Kandžalablezi bu blu, koja se u susretu sa Deda Mrazom menja i postaje dobra.

Koreograf predstave  je Danica Ničić, scenograf Mirko Stokić, izrada kostima Gorica Ilić, songovi Milan Petković i Predrag Nikolić, izbor muzike David Nedeljković, inspicijent – sufler  Sanja Mitić Jelenković organizator Jelena Ciganović, izrada kostima Gorica Ilić, garderober Mirjana Stanojević, svetlo Dragan Marković i Emir Avdić, maska Aleksandra Marković, šef scene Boban Simonović, rekviziter Željko Šoršokanović, dekorater Nikola Ranđelović, a stolarski radovi povereni su Miodragu Markoviću.

Već u ponedeljak “Šašavu novogodišnju bajku” videće mališani u Knjaževcu, u 11 sati, a od 18 sati biće izvedena ponovo u Zaječaru, kao poklon “Tekijanke”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *