IN MEMORIAM Jovica Mihailović Joca 1960-2019.

Jovica Mihailović Joca, organizator kulturnih manifestacija u ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i odbornik u Skupštini grada Zaječara, iznenada je preminuo juče u Zaječaru.

Rođen je 2. januara 1960. godine u Babušnici. Nakon preseljenja roditelja, veći deo detinjstva i života proveo je u Vražogrncu, gde je završio osnovnu školu. Srednju Ekonomsko-trgovinsku školu završio je u Zaječaru. Nemirnog duha, vredan i sposoban, Joca je promenio više radnih mesta. Od 1980. do 2005. godine radio je u trgovini, najduže u „Zaječar-prometu“. Od 2005. godine do danas radio je u kulturi kao organizator kulturnih manifestacija, najpre u KPZ-u, zatim u Centru za kulturu grada Zaječara, potom u CEKIT-u, a od 2018. godine u Ustanovi „Zoran Radmilović“.

Bio je jedan od osnivača KUD-a „Sloga“ iz Vražogrnca. Tri puta je biran za odbornika Skupštine grada Zaječara. Prijatelji i kolege pamtiće ga dobrog druga i odgovornog pregaoca koji je mnogo doprineo razvoju kulturnog amaterizma u selima na području Zaječara.

Komemoracija povodom smrti Jovice Mihailovića Joce je sutra u 9 sati u zaječarskom pozorištu, a sahrana je sutra u 13 sati na groblju u Vražogrncu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *