Emisija KONKRETNO na T1: O realizovanom projektu “ZA EKO S(A)VEST” Aleksandar Marjanović i Ljiljana Đenić iz Udruženja “Za česme” (VIDEO)

U zaječarskom “Džez kafeu” sinoć je održana treća javna tribina u okviru projekta “ZA EKO S(A)VEST”, koji realizuje Udruženje “Za česme”, a podržava Ministarstvo zaštite životne sredine. Na tribini je bilo reči o arteskim česmama u gradu i sudskom procesu koji se zbog presušivanja više česama vodi protiv vlasnika hotela “Srbija Tis”. Ovom prilikom prikazan je i nagrađivani dokumentarni film “Kap” u produkciji “Za medije”.

Tema drugog multimedijalnog događaja koji je održan 14. septembra kod Tackove česme u Zaječaru, je bila ekološki trendovi u arhitekturi.

Prvu javnu tribinu Udruženje “Za česme” održalo je 24. avgusta u “Školi učitelja Jove” u Balta Berilovcu, čiji je cilj bila edukacija stanovništva o važnosti zaštite životne sredine.

O realizaciji celog projekta pod nazivom  “ZA EKO S(A)VEST” u emisiji “Konkretno” na T1 televiziji govore predsednik Udruženja “Za česme” Aleksandar Marjanović i član Udruženja Ljiljana Đenić:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *