Serijal AKO MI SE DOGODI, u produkciji Za medije, od četvrtka, 7. novembra, na Drugom programu RTS-a (VIDEO)

U četvrtak, 7. novembra, na Drugom programu RTS-a, počinje serijal “Ako mi se dogodi”, u produkciji “Za media” iz Zaječara. Serijal ima 6 epizoda, sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, a urednici su Žana Bulajić i Dušan Vojvodić. 

U serijalu “Ako mi se dogodi” zabeležene su priče ljudi koji su bili akteri najrazličitijih dramatičnih događaja. Kroz analizu svake priče ukazujemo na pravilne postupke ili greške koje mogu da budu preskupo plaćene…  

U prvoj epizodi tema je nasilje u porodici. Kroz potresnu ispovest žrtve koju je suprug nasilnik pokušao da ubije vatrenim oružjem, ukazujemo na ovaj veliki društveni problem.

Svaka druga žena u Srbiji žrtva je nasilja u porodici, bilo da je ono fizičko ili psihičko. I nije bitno koliko zarađuje, gde živi ili kakvo obrazovanje ima. U porodičnom nasilju samo u prvih 7 meseci 2019. ubijeno je 15 žena. Crna statistika nije se smanjila iako je Srbija pre dve godine dobila Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Kako prepoznati nasilnika, kako žrtva da se zaštiti, kakva je uloga porodice i prijatelja, zašto je naše društvo tolerantno na porodično nasilje, kako poboljšati mehanizam zaštite žrtava…? Ovo su pitanja za čijim odgovorima tragamo u prvoj epizodi TV serijala “Ako mi se dogodi”.

Osim žrtve porodičnog nasilja u emisiji govore: Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra, Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće i ministarka Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Emitovanje serijala počinje u četvrtak 7.11.2019. godine u 21.50 na Drugom programu RTS-a.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *