Zaječar šampion jesenjeg krosa RTS-a

Zaječar je apsolutni šampion jesenjeg krosa RTS-a, objavljeno je na zvaničnom sajtu ove sportske manifestacije nakon što je četvrta serija održana juče u Šapcu, gradu koji je trijumfovao prošle godine.

U Šapcu je kroz cilj prošlo 2135 takmičara ili 36 manje nego u Zaječaru.

Ovo je zdrav rivalitet izmedju Šapca i Zaječara. Neka potraje. Mada, voleo bih, da se u borbu za prvo mesto uključi i Sombor i još neki grad, rekao je Dragan Nikolić, gradski većnik za sport Šapca.

Zaječar je do sada sedam puta bio pobednik ovog popularnog takmičenja. Prošle subote na gradskom hipodrumu na Kraljevici u 27 trka učestvovao je 2.171 učesnik, od predškolaca do atletskih legendi.

Zanimljivo je da je u Zaječaru prvi put organizovana trka za decu sa posebnim potrebama, u kojoj su učestvovali mladi iz “Oblutka”.

Prošle godine je za uspeh u jesenjoj seriji krosa, Zaječar dobio srebrnu medalju, a za uspeh ove sezone ponovo će se “pozlatiti”.

U Zaječaru se nadaju da će uz kros, naredne godine na Kraljevici biti održano i državno prvenstvo.

 
 
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *