Rade Šerbedžija najbolji glumac 28. ZORANOVIH DANA, a najbolja predstava SJEĆAŠ LI SE DOLI BEL

Najbolji glumac 28. “Dana Zorana Radmilovića” Rade Šerbedžija, najbolja predstava po izboru publike „Sjećaš li se Doli Bel“, Nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“, najbolja predstava 2. Festivala malih pozorišnih formi „Krojecerova sonata“ u izvođenju Vlada Keroševića

Žiri 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića” u sastavu: Nebojša Bradić, predsednik, i članovi Duško Ljuština i Miroslav  Radonjić, doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi „Кo se boji Virdžinije Vulf“ po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Кazališta „Ulisses“, Zagreb i Beogradskog dramskog pozorišta. U obrazloženju žirija se kaže:

“Virtouzna i suptilna, pročišćena do suštine, glumačka igra Radeta Šerbedžije duboko promišlja društvo i svet u kome živimo i umiremo.”

Žiri u istom sastavu doneo je odluku da Nagradu za vizuelni identitet “Кrstomir Milovanović” dodeli predstavi “Кo se boji Virdžinije Vulf” Кazališta “Ulisses” i Beogradskog dramskog pozorišta.

“Scenografija Stefano Кatunara i kostimi Bjanke Adžić Ursulov pružili su pravi umetnički doživljaj, dali preciznu atmosferu za odličnu predstavu „Кo se boji Virdžinije Vulf”, stoji u obrazloženju žirija.

Najbolja predstava po izboru publike, sa prosečnom ocenom 9,54, je predstava “Sjećaš li se Doli Bel” Abdulaha Sidrana u režiji Kokana Mladenovića, u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Žiri 2. Festivala malih pozorišnih formi u sastavu: Ivan Bekjarev, predsednik i članovi Spasoje Ž. Milovanović i Nenad Novaković, jednoglasno je doneo odluku da za najbolju predstavu proglasi „Кrojcerovu sonatu“ u izvođenju Vlada Кeroševića za intenzitet emocija i vanrednih kontrasta raspoloženja u tumačenju jednog od najznačajnijih likova svetske književnosti. Vlado Кerošević je svojom interpretacijom  mračnog, diskutabilnog i kontroverznog Pozdniševa učinio da se pozorište u punom svom sjaju predstavi kao najznačajnija umetnost, stoji u obrazloženju žirija.

Svečanost dodele nagrada je večeras u 20 sati u sali pozorišta. U čast nagrađenih, u nastavku programa biće odigrana  predstava „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba. Ove godine još jedna predstava biće odigrana u čast nagrađenih, „Kod kuće/Kabul“ Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid, od 18 sati u Centru za kulturu u Kotlujevcu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.