Aplauzi za dokumentarni film KAP na seminaru o zaštiti životne sredine (FOTO)

Film KAP produkcijske kuće “Za media” prikazan je na seminaru “Pod lupom – inspekcija, civilno društvo i mediji u zaštiti životne sredine”, koji je upravo završen u Zrenjaninu. 

Višestruko nagrađivani dokumentarni film, autora Dušana Vojvodića, o borbi Zaječaraca protiv presušivanja i zagađenja arteskih česama u gradu, dobio je aplauze i iskrene čestitke 70-ak učesnika ovog skupa na kome je najviše bilo inspektora zaštite životne sredine iz cele Srbije i predstavnika NVO. 

Film KAP je ukratko najavila novinarka naše medijske kuće Darinka Mihajlović koja je nakon projekcije prisutne obavestila o prvom sudskom procesu u Srbiji koji se ovim povodom vodi protiv vlasnika hotela “Srbija-Tis” za krivično delo oštećenje životne sredine. Većina učesnika je čestitala “Za mediji” i građanima Zaječara na istrajnosti u borbi za očuvanje javnih česama koje su tradicija i kultura ovog grada. Upravo je jedan od učesnika i predložio da Udruženje “Za česme” pokuša da inicira nominaciju arteskih česama u Zaječaru kao kulturno dobro grada pod zaštitom UNESKO-a.

Cilj ovog stručnog skupa u organizaciji Ministarstva zaštite životne sredine, Sektora za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini, bio je da se iz bolje saradnje i komunikacije između inspektora, civilnog sektora i medija, unapredi rad na očuvanju zdravije životne okoline. Svoje prezentacije na trodnevnom sastanku, osim inspektora, imali su između ostalih i Mladi istraživači Srbije, “Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije”, Društvo mladih istraživača “Bor”, Specijalni rezervat “Zasavica” i nekoliko ekoloških pokreta u Srbiji. 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *