ZORANOV BRK treće festivalske večeri za glumicu Jasnu Đuričić

Večeras smo na pozorišnom festivalu “Dani Zorana Radmilović” gledali komad “Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića, a u izvođenju Radionice Integracije iz Beograda kojim se od septembra 2008. godine, promišljeno i sistematično radi na kreiranju i realizaciji programa namenjenih slepim, slabovidim i osobama sa drugom vrstom invaliditeta ali i svim ostalim pokolnicima kvalitetnog stvaralaštva. 

Komad koji je premijeru imao u proleće 2013. godine, je porodična drama koja se dešava u jednom stanu u Zagrebu 70-tih godina prošlog veka. To je priča o ljubavi koju je teško sačuvati, o odrastanju, prolaznosti, o životu i smrti.

Glumci Anita Mančić, Jasna Đuričić, Miki Manojlović i Jovana Gavrilović, emotivno su večeras dotakli festivalsku publiku u Zaječaru, a stručni žiri, kojim predsedava Nebojša Bradić, dodelio je “Zoranov brk” večeras glumici Jasni Đuričić za ulogu Ljubić u ovoj predstavi.

Sutrašnji program na festival dovodi glumce iz Kamernog teatra 55 u Sarajevu sa predstavom “Sjećaš li se Doli Bel” koju je po tekstu Abdulaha Sidrana, adaptirao i režirao Kokan Mladenović. Početak je u 20 sati.

Od 18 sati, na sceni u Kotlujevcu, na 2. Festivalu malih pozorišnih formi, publika će pozdraviti glumicu Srnu Lango u autorskoj monodrami “Lov na srne”.  

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *