Pred zaječarskom publikom čudesni unutrašnji svet Dragana Boškovića (FOTO)

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, otvorena je izložba ilustracija i male plastike pedagoga i dizajnera iz Beograda Dragana Boškovića, koju će publika moći da razgleda do 6. novembra.

„Autohtoni svet Dragana Boškovića“ objasnio je u katalogu izložbe dr Miodrag Krkobabić:

“Likovi nastali potezima olovke i kičice autora koji se ostvario u oblasti dizajna, dok su ovi crteži više od tri decenije bili skrivani od očiju javnosti. I evo, konačno, su tu. Promatraće Vas smešteni iza stakla ramova i više neće biti samo deo intimnog sveta autora, već će tražiti da ih primite u Vaš svet. Nasmejani, ozbiljni, naivni. Možda strašni, lakoverni ili nepoverljivi. Može biti da će ući i u Vaše snove. Primite ih….ako smete.”

Dragan Bošković rođen je 1962. godine u Beogradu. Magistrirao na Fakultetu primenjene umetnosti i dizajna 2004. godine. Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom. Autor je većeg broja projekata iz oblasti dizajna.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *