Humanitarna izložba U SUSRET SVETLOSTI za pomoć ranjivim socijalnim grupama (FOTO)

U zaječarskom Radul begovom konaku večeras je otvorena izložba slika i fotografija sa umetničke kolonije “U susret Svetlosti” koja je održana na Staroj planini.

Kolonija je projekat Humanitarnog udruženja “Feliks Romulijana” iz Zaječara koje je osnovano početkom godine s ciljem da pomaže ranjivim socijalnim grupama i pojedincima na području čitave istočne Srbije. 

“Umetnička kolonija “U susret Svetlosti” organizovana je kao slikarsko fotografska kolonija koja je okupila naše eminentne slikare i fotografe, ali i ljude koji se, pored svog osnovnog zanimanja, bave slikanjem ili fotografijom iz ljubavi i hobija. Njih je zajedno spojio osećaj humanosti koji imaju, kao i želja da, uz druženje, razmene svoje ideje i iskustvo u radu onima koji su zainteresovani za slikanje i umetničku fotografiju”, rekao je na otvaranju izložbe predsednik Udruženja “Feliks Romulijana” dr Zoran Roško.

Sav prihod od prodatih slika sa ove izložbe namenjen je deci iz hraniteljskih porodica, deci bez roditeljskog staranja, koja su se svojim radom i životnim naporom izborila da upišu visoko obrazovanje. Izložba će biti organizovana i u drugim gradovima gde žive i stvaraju učesnici kolonije, rečeno je na otvaranju postavke u Zaječaru. 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.