CTU Koreni poziva nove članove u svoje društvo

Centar za tradicionalne umetnosti “Koreni” u Zaječaru, organizuje prijem novih članova u školu folklora, na radionice za tradicionalno pevanje, kao i na radionice za instrumentalnu tradiciju.

Prezentacija i upis novih članova je u sredu, 9. oktobra, na spratu bivšeg prodajnog salona “Simpo” od 19 sati.

Škola folklora Centra za tradicionalne umetnosti “Koreni” pokrenuta je u cilju unapeđenja kvaliteta provođenja slobodnog vremena predškolaca i učenika osnovnih škola. Programske aktivnosti škole ostvaruju se kroz kvalitatan pedagoški i stručni rad na upoznavanju i ovladavanju veštinama interpretacija plesnih, vokalnih, instrumentalnih i verbalnih formi, ritmičkih obrazaca, mimike i drugih scenskih izraza inspirisanih elementima tradicionalne kulture. Time se, na zanimljiv način kroz igru i zabavu obezbeđuje pravilan razvoj individualnih motoričkih, psihofizičkih i kreativnih sposobnosti, socijalizacije, stvaralaštva, duhovnosti i estetskog vaspitanja polaznika.

O ovoj školi folklora govore i brojne nagrade, priznanja, kao i aplauzi publike širom zemlje, kao i u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj…

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *